Ιωάννα Σαμπράκου

Ιωάννα Σαμπράκου

Ιδρυτρια και Διευθυνουσα Συμβουλος της Elite Global Consulting Services

Η Ιωάννα Σαμπράκου είναι Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Elite Global Consulting Services, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς της συμβουλευτικής εξαγορών & συγχωνεύσεων, επιχειρηματικής ανάπτυξης και στρατηγικής, εταιρικών σχέσεων και χρηματοδοτήσεων. Είναι Αντιπρόεδρος και Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της REDS Α.Ε. (μέλος του Ομίλου Ελλάκτωρ), εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ηγέτιδας δύναμης στην αγορά ανάπτυξης ακινήτων. Επιπλέον, είναι Ιδρύτρια και Managing Partner της Chiltern Media, η οποία ειδικεύεται στις χρηματοδοτήσεις οπτικοακουστικών, κινηματογραφικών και διαφόρων τύπων παραγωγών.
Έχει διατελέσει Διευθύντρια Επενδύσεων & Ανάπτυξης του Dimera Group (Group Investments& Development Director), όπου και ηγήθηκε – ανάμεσα σε άλλα – της εξαγοράς του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς, έκτασης 17.630 στρεμμάτων, συνολικού ύψους ∽€205 εκατ. (ξενοδοχειακό συγκρότημα, καζίνο, μαρίνα, οινοποιείο, αθλητικές εγκαταστάσεις, κ.ά.).
Προηγουμένως, είχε υπηρετήσει επί σειρά ετών ως Σύμβουλος Υπουργών Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, του Αν. Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, αρμόδιου για τη Βιομηχανία & το Εμπόριο, και του Υφυπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, αρμόδιου για τις Επενδύσεις, με άμεση εμπλοκή στη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για την προώθηση στρατηγικών επενδύσεων, ΣΔΙΤ, επιχειρηματικότητας, καινοτομίας, ανταγωνιστικότητας, υποδομών, ιδιωτικοποιήσεων και τηλεπικοινωνιών. Υπηρέτησε ως Εθνική Συντονίστρια του Προγράμματος «Προώθηση Επενδύσεων και Στρατηγικές Επενδύσεις», υπό την Παγκόσμια Τράπεζα.
Ως Διευθύντρια του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών, Ταχυδρομείων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ήταν επικεφαλής της εθνικής διαπραγμάτευσης για το ΕΣΠΑ 2014-2020 στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών – διασφαλίζοντας άνω του €1 δις. – και της διαπραγμάτευσης για το Μνημόνιο. Διετέλεσε Συντονίστρια του «Digital Growth 2021» και του «National Broadband Plan», ενώ διαχειρίστηκε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως η μετάβαση στην Ψηφιακή Τηλεόραση και το 4G. Ήταν Συντονίστρια του ρυθμιστικού πλαισίου για τις ΤΠΕ, κατά την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης. Υπηρέτησε, επίσης, ως εμπειρογνώμων & αξιολογήτρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδοτήσεων, ενώ ξεκίνησε την καριέρα της ως SeniorEngineer στην AtmelS.A.
Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΕΜηΠΕΕ), μέλος Δ.Σ. της Επιτροπής Ολυμπίων& Κληροδοτημάτων (Ζάππειο Μέγαρο), υπό το Υπουργείο Οικονομικών, Μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), Εθνική Εκπρόσωπος στην Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU), Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής«Ψηφιακές Πληρωμές και Ενιαία Ψηφιακή Αγορά» και Πρόεδρος του Συνεδρίου «1stAthensDigitalPaymentsSummit».
Είναι Πτυχιούχος Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών από το Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ κατέχει Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας, εγκεκριμένο από το U.S. Patent and Trademark Office, και MBA από το ALBA Graduate Business School.