Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα

Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα

Υφυπουργος Κοινωνικης Συνοχης Και Οικογενειας

Η Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1985 στα Ιωάννινα, όπου και ζει. Είναι έγγαμη.
Ιατρός στο επάγγελμα με ειδίκευση στην παιδιατρική. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας «Προαγωγή υγείας παιδιών και εφήβων». Μιλά αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.
Εκλέχτηκε Βουλευτής Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία για πρώτη φορά στις εκλογές του Ιουλίου 2019 και επανεκλέχτηκε στις εκλογές του Ιουνίου του 2023. Διετέλεσε Γραμματέας της Βουλής κατά την περίοδο 2019-2023. Από το 2019 μέχρι και το 2022 συμμετείχε ως μέλος στην «Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», στην «Υποεπιτροπή για τα Θέματα των Ατόμων με Αναπηρία» και στην «Υποεπιτροπή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας και της Εκμετάλλευσης Ανθρώπων» της Βουλής, των οποίων ανέλαβε την προεδρία από τον Οκτώβριο του 2022 έως και τον Απρίλιο του 2023.
Επίσης ήταν μέλος της «Διαρκούς επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων» της Βουλής. Παράλληλα εκλέχτηκε ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Εμπορικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου. Κατά την κοινοβουλευτική περίοδο 2019-2023 ήταν Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας «Ελλάδας-Αλβανίας» και μέλος των «Ελλάδας-Η.Π.Α.», «Ελλάδας-Κατάρ», «Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας», «Ελλάδας-Αρμενίας» και «Ελλάδας-Αιγύπτου».