Παύλος Μαρινάκης

Παύλος Μαρινάκης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Ο Παύλος Μαρινάκης γεννήθηκε το 1988 στην Πάτρα, πόλη στην οποία μεγάλωσε. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Μετά το τέλος των σπουδών του το 2010, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου και άρχισε να ασκεί τη δικηγορία με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο.

Όπως αναφέρει στο βιογραφικό του που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του «είχα πάντοτε έντονο ενδιαφέρον για την πολιτική και τα κοινά, αλλά και διάθεση για ουσιαστική προσφορά, πράγμα που πολύ φυσιολογικά με οδήγησε στο να δραστηριοποιηθώ ακόμη εντονότερα ως φοιτητής με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής, οργάνωση της οποίας είχα την τιμή να διατελέσω Υπεύθυνος».

«Ερχόμενος στην Αθήνα και, παράλληλα με τη δικηγορική μου άσκηση αρχικά, αλλά και με τη μετέπειτα επαγγελματική μου διαδρομή, μεταπήδησα στην ΟΝΝΕΔ. Έχω υπηρετήσει την Οργάνωση από θέσεις ευθύνης, με κορυφαία αυτή του Αντιπροέδρου μετά την εκλογή μου στην πρώτη θέση της Κεντρικής Επιτροπής στο Συνέδριο Επανίδρυσης τον Οκτώβριο του 2016».

Στις 5 Οκτωβρίου 2019, στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ εξελέγει Πρόεδρος της Οργάνωσης αφού το 87% των Συνέδρων υπέγραψε υπέρ της υποψηφιότητάς του.

Στις 10 Δεκεμβρίου 2021, έπειτα από πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, εξελέγει Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Από τον Ιούνιο του 2023 υπηρετεί ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.