Σοφία Καλομενίδου

Σοφία Καλομενίδου

Εταιρος, Ελεγκτικες Υπηρεσιες EY Ελλαδος. Επικεφαλης Υπηρεσιων Κεφαλαιαγορων και Δημοσιων Εγγραφων EY Κεντρικης, Ανατολικης, Νοτιοανατολικης Ευρωπης και Κεντρικης Ασιας

Υποστηρίζει τις κεφαλαιαγορές, με ενθουσιασμό, συνέπεια και ακεραιότητα. Σύζυγος, μητέρα και λάτρης των ελληνικών νησιών.
Ως Επικεφαλής Υπηρεσιών Κεφαλαιαγορών και Δημοσίων Εγγραφών της EY για την περιοχή της Κεντρικής, Ανατολικής, Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (CESA), η Σοφία υποστηρίζει τους πελάτες στην υλοποίηση του κεφαλαιακού σχεδιασμού τους, μέσω της εισαγωγής τους στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, όπως το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE).
Η Σοφία εντάχθηκε στην ΕΥ το 1991 και έχει εργαστεί σε ένα ευρύ φάσμα ρόλων, έχοντας διατελέσει, μεταξύ άλλων, Επικεφαλής Επιχειρησιακής Ανάπτυξης, μέλος της Περιφερειακής Εκτελεστικής Επιτροπής της EY για την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και Επικεφαλής Εσωτερικού Ελέγχου της EY για τη Νότια Ευρώπη.
Έχει εκτεταμένη εμπειρία στον έλεγχο εισηγμένων πολυεθνικών εταιρειών στην περιοχή CESA, στους κλάδους των τηλεπικοινωνιών, της ναυτιλίας, του λιανεμπορίου και της ενέργειας.