Ξένια Κούρτογλου

Ξένια Κούρτογλου

Founder/CEO Focus Bari

Η Ξένια Κούρτογλου, απόφοιτος των κολλεγίων Pierce και Deree, ξεκίνησε την επιχειρηματική της καριέρα το 1985 και το 1988 ίδρυσε την Focus Bari, έναν κορυφαίο Οργανισμό Έρευνας Αγοράς στην Ελλάδα, με τοπική και διεθνή δραστηριότητα και αναγνώριση. Για 32 χρόνια, η Focus Bari παρέχει στην αγορά τις Έρευνες Νομισμάτων Βιομηχανίας για Ραδιόφωνο και Τύπο και κορυφαίες έρευνες για την Τεχνολογία, τις Τηλεπικοινωνίες, το ηλεκτρονικό εμπόριο και μια τεράστια ποικιλία σειρών προϊόντων για καταναλωτές/FMCG. Τον Ιούνιο του 2020, η Focus Bari έγινε ο επίσημος, αποκλειστικός Συνεργάτης της YouGov στην Ελλάδα.
Η Ξένια Κούρτογλου είναι ιδιαίτερα ενεργή στην επιχειρηματική κοινότητα μέσω της συμμετοχής και της συνεισφοράς της σε τοπικούς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς για Έρευνα Μέσων & Αγοράς, Ψηφιακής Διαφήμισης και Τεχνολογίας (ESOMAR, EMRO, SEDEA, EEDE, IAB, TOGME), είναι ιδρυτικό μέλος της I. for U Mentoring Network, είναι Συνιδρυτής του e-satisfaction, υπήρξε τακτικός λέκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, είναι τακτικός ομιλητής σε τοπικά και διεθνή συνέδρια, τακτικός μέντορας στο EGG και σταθερός υποστηρικτής και μέντορας γυναικών σταδιοδρομίας και επιχειρηματιών .
Η Ξένια είναι Πιστοποιημένη Προπονήτρια Επιχειρήσεων και Εκτελεστικών Επιχειρήσεων (AMA, MDI, Coach U), και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος MSc, στην Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία & Συμβουλευτική από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde. Το πρώτο της βιβλίο, με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον τομέα της αυτοβοήθειας, “Η Καλύτερη Ευκαιρία σας είναι ΤΩΡΑ!” έχει εκδοθεί το 2018 από τις Εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ.